Serbia nuk i ndal provokimet ndaj Kosovës: Simbole nacionaliste shfaqen në fshatrat shqiptare në veri

Agresioni i Rusise kundër Ukrainës, ka rritur provokimet e Serbisë kundër Kosovës, shkruan Syri.net Kosova.

Së fundi simbole nacionaliste serbe janë shfaqur në tabelat sinjalistike rrugore në veri të Kosovës, përkatesisht në tabelën që tregon fshatrat me banoë shqiptar në veri të Kosovës.

Ditëve te fundit jane shfaqur disa raste të inskenimit të incidenteve nga ana e Serbisë ndaj varrezave serbe, kishave ortodokse etj.

Së fundi Policia e Kosovës ka arrestuar 3 serbë nga Serbia pasi ata kishin blerë emblema të UÇK-së dhe uniforma ushtarake.

Serbët së fundmi kanë përgatitur një plan për t’i realizuar disa video kinse disa ushtarë të veshur me uniforma të UÇK-së, janë gati për të marrë veriun e Kosovës.

Po ashtu, Serbia përmes kësaj taktike po planifikon që të jap pretekst para institucioneve ndërkombëtare për të ndërhyrë ushtarakisht, kinse për të mbrojtur shtetasit serbë të Kosovës.

Ndërsa njëri nga serbët e arrestuar mbrëmë pasi ishte kapur duke blerë uniforma dhe emblema të UÇK-së në Prishtinë, kishte kontakt me Agjencinë Serbe të InteligjencësImage

- Advertisement -

MË TË FUNDIT