Samsung shpallet “mbreti” i telefonave androidë

  Kërkesat për telefonat inteligjentë vazhdojnë të jenë shumë të larta. Kompanitë teknologjike kanë tregtuar më shumë se 355 milionë telefona inteligjentë në tremujorin e tretë, ose 6.8% më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

  “Samsung” vazhdon të jetë përsëri lideri në tregun global të telefonave inteligjentë, me mbi 84 milionë njësi të shitur në tre muaj. “Apple” qëndron në vend të dytë, ku tregtoi 48 milionë iPhone gjatë të njëjtës periudhë. Pavarësisht kësaj, gjiganti i teknologjisë fitoi më shumë të ardhura gjatë këtij tremujori se çdo kompani tjetër teknologjike që merret me prodhimin e pajisjeve mobile.

  Në vend të tretë është “Huawei”, e cila është edhe kompania e parë kineze që ka arritur të shesë 100 milionë telefona inteligjentë në një vit. Kompania është e njohur më shumë për pajisjet e saj të telekomunikacionit, megjithatë arriti të shesë 26.5 milionë telefona inteligjentë gjatë tremujorit të tretë, duke lënë pas kompanitë kineze si “Lenovo” dhe “Xiaomi”.

  Sipas IDC-ës, “Samsung” ka tregtuar më shumë telefona inteligjentë gjatë tremujorit të tretë se “Apple” dhe “Huawei” së bashku.

  Renditja e kompanive telefonike:

  1.Samsung

  84.5 milionë telefona

  Një rritje me 6.1% nga i njëjti tremujor i vitit të shkuar

  Zë 23.9% të tregut global të shpërndarjes.

  2.Apple

  48 milionë telefona

  Një rritje me 22.2%

  Zë 13.5% të tregut global të shpërndarjes

  3.Huawei

  26.5 milionë telefona

  Një rritje me 60.9%

  7.5% të tregut global të shpërndarjes

  4.Lenovo

  18.8 milionë telefona

  Një rritje me 11.1%

  5.3% të tregut global të shpërndarjes

  5.Xiaomi

  18.3 milionë telefona

  Një rritje me 5.6%

  5.2% të tregut global të shpërndarjes

  /Shekulli/