Sa paguhen presidentët amerikanë kur largohen nga Shtëpia e Bardhë?

Cka ndodhë kur një President amerikan largohet nga Shtëpia e Bardhë? Paguhet ende shumë mirë.

Pensioni për ish-presidentin amerikan është 200,000 dollarë në vit.

Kjo ndodhë falë një ligji të miratuar në vitin 1958.

Ata gjithashtu bëjnë shumë para duke dhënë fjalime dhe duke shkruar libra.

Bill Clinton është paguar 40 milionë dollare që prej kur ka lënë zyrën vetëm për të mbajtur disa fjalime në vende të ndryshme.

Edhe George Bush ka dhënë qindra fjalime në këmbim të parave. Në vitin 2009, vetëm për një fjalim ai ka marrë 100,ooo dollarë .

Vec kësaj, ata kanë ende përfitime si: zyrë, staf, udhëtime.

Ish-presidenti John Qiuncy Adams ka thënë:

“Nuk ka asgjë më patetike në jetë se sa ISH-PRESIDENTI”./Periskopi/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT