Sa kushtojnë organet e trupit tonë? Do befasoheni nga çmimet, sidomos zemres

Shpesh kemi dëgjuar për rastet kur njerëzit kanë shitur organet e tyre në këmbim të parave për të zgjidhur probleme të ndryshme.

Sigurisht që kjo është e dhimbshme, por a e keni menduar ndonjëherë se cili është çmimi i secilit organ të trupit tonë?!

Tregtia e organeve është e zhvilluar kryesisht në tregun e zi dhe për të studiuar vlerën e tyre është më e vështirë se sa mund ta imagjinoni.

Kështu që një studim i bërë në Amerikë na jep një panoramë të listës së çmimeve duke filluar nga sytë e deri tek lëkura.

Lista:

-Një palë mollëza të syve: 1.525 $

-Arterie koronare: 1.525 $

-Zemra: 119.000 $

-Mëlçia: 157.000 $

-Nyjet e duarve: 337 $

-Shpretkë: 508 $

-Stomaku: 508 $

-Zorrë e vogël: 2.519 $

-Një veshkë: 262.000 $

-Fshikëza e tëmthit: 1.219 $

-Lëkura: 10 $ për 6.5 cm2.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT