Rusia se do më Serbinë: Në Srebrenicë keni bërë krime

Rusia krejt papritur, një nënshkruese e komunikatës së dy ditëve më parë në Bordin e Këshillit për Zbatimin e Paqes, në të cilën janë deklaruar opinione në kundërshtim me politikën zyrtare të Republikës Serbe.

Kështu, ambasadori rus Pjetri Ivantcov, ndryshe nga paraardhësit e tij, kishte deklaruar hapur për “gjenocidin në Srebrenicë”, dhe së bashku me drejtuesit e tjerë politikë kanë shprehur mbështetjen e tyre për aktivizimin e Planit të Veprimit për anëtarësim në NATO, transmeton TetovaSot.

Ambasadori rus nuk ka ndryshuar qëndrimin e tij edhe gjatë debatit për sundimin e ligjit, ndërsa Përfaqësuesit i Lartë të BeH, Valentin Incko pas takimit tha se komunikata u miratua njëzëri dhe se Bordi i ka kushtuar vëmendje të veçantë për sjelljen “e disa politikanëve nga Republika Serbe që pikërisht duke sfiduar sundimin e ligjit kanë kërkuar për të siguruar kapitalin politik. ”
Rusia në deklaratat e zyrtarëve të Serbisë janë përmendur vazhdimisht si mik i madh dhe një alternativë për Bashkimin Evropian.

Rusia pritet gjithashtu të ndihmojë me rastin në Këshillin e Sigurimit i Kombeve të Bashkuara që do të vijë me një rezolutë të Srebrenicës të propozuar nga Britania.

Rusia, të paktën sipas dëshirave të autoriteteve të Serbe, duhet të vë veton që serbët t’ia “lënë” fajin kolektivit që nxjerr në pah kualifikimet për “gjenocid”, dhe tani Ivantcov e ka pranuar zyrtarisht.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT