Numri i kosovarëve të vdekur atje fatkeqësisht po rritet. Tani ka shkuar në tre numri i viktimave.

Së fundi ndërroi jetë e reja nga Komuna e Kaçanikut, Vanesa Koxha.

Deri më tani në Gjermani kanë vdekur afër 200 persona e shumë të tjerë vazhdojnë të mbeten ende të zhdukur.

Aktualisht në Gjermani po bëhet pastrimi masiv nga përmbytjet, ndërsa Qeveria po shqyrton një paketë ndihme prej rreth 400 milionë eurosh.

Dy landet më të prekura nga përmbytjet janë Rajnland Falc dhe Nordrajn Vesthalen.