​Rreziku i mungesës së cigareve në Gjermani, disa prej tyre nuk janë më në shitje

Situata në Ukrainë po shkakton probleme të ndryshme logjistike dhe prodhuese si në të gjithë Evropën ashtu edhe në Gjermani.

Mungesa e cigareve mund të ketë në Gjermani, shkruajnë mediat gjermane.

Ka rafte gjysmë bosh me ushqime si makarona, miell, maja, mjaltë apo vaj ushqimor në supermarkete të ndryshme. Por kjo nuk është e vetmja gjë që preket aktualisht nga vonesat e dorëzimit.

Prodhuesi i cigareve Philip Morris, ndër të tjera, prodhon produkte të duhanit Marlboro dhe L&M. Një nga fabrikat për prodhimin e kutive të letrës ndodhet në qytetin lindor të Ukrainës, Kharkov.

Por për shkak të situatës së tensionuar në Ukrainë, prodhuesi deri më tani e ka mbyllur fabrikën. Kjo çon në mungesë letre dhe pengesa në dërgimin e cigareve.

“Për shkak të situatës së tensionuar në tregjet botërore të lëndëve të para dhe mungesës së kutive të kartonit, në fakt mund të ketë një furnizim të vështirë”, tha kompania e duhanit për Bild.

Megjithatë, pengesat e mundshme nuk duket se prekin të gjitha madhësitë dhe produktet e paketimit. Një zëdhënëse e kompanisë së shitjes me shumicë Lekkerland njoftoi se do të kishte “vështirësi me dërgimin e paketave të caktuara të cigareve”.

Deri më tani, vetëm Marlboro Red dhe Gold në kutitë 22 dhe 29 janë prekur nga mungesa.

Aktualisht, më të prekurit janë makinat shitëse të cigareve, konfirmon Cyryl Ratz, menaxher i shitjeve të shumicës së produkteve të duhanit Dietz për Bild. Shumë makina shitëse cigaresh nuk kanë më Marlboro. Kur do të zgjidhet ky problem, për momentin nuk është e mundur të specifikohet.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT