Vala rekorde e të nxehtit në Francë, e regjistruar në muajt qershor dhe korrik, la 1,435 njerëz të vdekur, tha ministrja e Shëndetësisë e këtij vendi, Agnes Buzyn.

Duke folur për Radio Francën, Buzyn tha se gjysma e viktimave kanë qenë mbi 75 vjeç.

Ajo shtoi se, falë masave parandaluese, norma ka qenë dhjetë herë më e ulët se në periudhën e njëjtë në vitin 2003, kur Evropa është përfshirë nga një tjetër valë vdekjeprurëse e të nxehtit.

Franca shënoi temperaturën prej 46 gradësh Celsius në qershor, që është më e larta në historinë e saj.