Rikthehen online 2.000 lojëra klasike MS-DOS falas

Arkivi i internetit (Internet Archive) ekziston si një lloj librarie apo muzeu ku ruhen përmbajtje dixhitale të kohërave të shkuara që kanë rëndësi kulturore. Sigurisht që lojërat bëjnë pjesë në këtë kategori. Shumë prej lojërave klasike janë zhdukur me brezat, por kanë lënë gjurmë në memoriet e tyre. Por që tani nostalgjikët por edhe të rinjtë që preferojnë klasiket mund të aksesojnë lojërat më të njohura MS-DOS falas falë Internet Archive.
Kjo organizatë ka mbledhur më shumë se 2.314 lojëra MS-DOS që nuk gjenden në platformat e lojërave sot apo që konsiderohen si të braktisura. Këto lojëra që këtej e tutje do të shfaqen në faqen e Internet Archive dhe do mund të luhen falas. Titujt përfshijnë Prince of Perisa(1990), The Oregon Trail(1990), Bust A Move(1997), Wolfeinstein 3D(1992), Sim City(1989), origjinali Metal Gear(1990) etj. Lojrat mund të luhen duke përdorur një platform të vecantë të mundësuar nga Internet Archive posacërisht për këtë qëllim. (GameWorld Albanian)

 

- Advertisement -

MË TË FUNDIT