Raporti për Kosovën mori më së paku vota nga eurodeputetët

Parlamenti Evropian ka miratuar Raportet e Komisionit për vitet 2019-20 për Shqipërinë, Kosovën, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë.

Raporti mbi Shqipërinë ka marrë 581 vota pro dhe 61 kundër, ndërsa raporti për Kosovën u mbështet me 471 vota pro nga eurodeputetët ndërsa 109 vota ishin kundër. Raporti për Maqedoninë e Veriut morri 558 vota pro dhe 70 kundër, ndërsa në rastin e Serbisë, raporti ishte 538-69, shkruan lajmi.net.

Raportet u hartuan nga Isabel Santos (S&D), Vola von Cramon – Tubadel (Të gjelbrit/EFA), Ilhan Kyuchyuk (RE) dhe Vladimir Bilçik (EPP).

Raportet u diskutuan në seancë plenare më herët sot. Raportet mbi Bosnjë dhe Hercegovinën dhe Malin e Zi pritet të miratohen më vonë. /Lajmi.net/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT