Raporti 24-orësh nga Policia e Kosovës

  Raporti i Policisë së Kosovës, botohet pa ndërhyrje për të gjitha ngjarjet që kanë ndodhur brenda 24 orëve në tërë territorin e Kosovës, duke përfshirë edhe kufijtë e saj.
                                    RAJONI I PRISHTINËS
   INCIDENTET  KRIMINALE
   
   LËNDIM I LEHTË TRUPOR
  Rr. “Hajdar Dushi”, Prishtinë, 01.04.2015-02:40. Raportohet se dy të dyshuar meshkuj K/Shqiptarë, pas një mosmarrëveshje kanë sulmuar fizikisht viktimën mashkull K/Shqiptar duke i shkaktuar lëndime trupore. Viktima ka pranuar tretman mjekësor, ndërsa dy të dyshuarit pas intervistimit me vendim të prokurorit janë liruar në procedurë të rregullt.
  ARMËMBAJTJE PA LEJE
  Fshati Miradi e Ulët, Fushë Kosovë, 01.04.2015-07:40. Raportohet se gjatë kontrollit në shtëpinë e të dyshuarit mashkull K/Shqiptar  janë gjetur dhe janë konfiskuar një pistoletë e tipi Ekol Special me 3 fishekë të kalibrit 7.65 mm dhe një pistoletë tjetër të cilës nuk i dihet lloji. Me vendim të prokurorit i dyshuari pas intervistimit është liruar në procedurë të rregullt.
  KEQPËRDORIM I POZITËS ZYRTARE/MARRJE E RYSHFETIT
  Kaçanik, 01.04.2015-21:45. Raportohet se është arrestuar i dyshuari mashkull K/Shqiptar, nën dyshimin se i njëjti është i përfshirë në veprat e lartshënuara. Me vendim të prokurorit i njëjti është dërguar në mbajtje.
  Raport shtesë:
  KEQPËRDORIM I  PËRSONAVE NËN MOSHEN 16 VJEÇ
  Prishtinë 23.12.2014-23:00. Në lidhje me rastin raportohet se me 01.04.2015 është arrestuar i dyshuari mashkull K/Shqiptar dhe me vendim të prokurorit i njëjti është dërguar në mbajtje.
   
  INCIDENTET TJERA /NGJARJET
  ARRESTIM I PERSONIT TË KËRKUAR
  Fshati Konushevc, Podujevë, 01.04.2015-08:10. Në bazë të urdhëresës së lëshuar nga Gjykata Themelore në Prishtinë, është arrestuar një mashkull K/Shqiptar dhe i njëjti është dërguar në vuajtje të dënimit në burgun e Dubravës.
   
  Prishtinë 01.04.2015. Në bazë të urdhëresës së lëshuar nga Gjykata, është arrestuar një mashkull K/Shqiptar dhe i njëjti  është dërguar në mbajtje .
   
                                              RAJONI I GJILANIT
  INCIDENTET  KRIMINALE
   
  Asgjë me rëndësi për të raportuar.
   
  INCIDENTET TJERA /NGJARJET
  ARRESTIM I PERSONIT TË KËRKUAR
  Kamenicë, Gjilan, 01.04.2015-15:00.  Në bazë të urdhëresës lëshuar nga Gjykata Themelore në Gjilan është arrestuar një mashkull K/Shqiptar dhe i njëjti është dërguar në vuajtje dënimi në burgun e Dubravës.
                           RAJONI I FERIZAJT
  INCIDENTET  KRIMINALE
   
  VJEDHJE E RËNDË
  Rr. “Reçakut”, Ferizaj, 01.04.2015-05:50. Raportohet se janë arrestuar tre të dyshuar meshkuj K/Shqiptarë, pasi që të njëjtit kanë depërtuar me forcë brenda një lokali  ushqimor, ku kanë vjedhur disa para të metalit (12.90€).  Me vendim të prokurorit dy nga të dyshuarit janë dërguar në mbajtje, ndërsa i dyshuari i tretë  për shkak të një urdhërese të mëhershme të lëshuar nga gjykata, është dërguar në vuajtje të dënimit  në Qendrën Korrektuese Lipjan.
   
  Fshati Cërnillë, Ferizaj, 31.03.2015-23:00. Raportohet se janë arrestuar tre të dyshuar meshkuj K/Shqiptarë, nën dyshimin se të njëjtit kanë depërtuar me forcë në shtëpinë e viktimës mashkull K/Shqiptar nga ku kanë vjedhur një kamerë, një telefon si dhe një aparat për rroje. Me vendim të prokurorit të dyshuarit janë dërguar në mbajtje.
   
  DHUNË FAMILJARE
  Ferizaj, 30.03.2015-10:30. Me 01.04.2015 është arrestuar i dyshuari mashkull K/Shqiptar,  pasi që i njëjti ka sulmuar fizikisht bashkëshorten  e tij duke shkaktuar lëndime trupore. Me vendim të prokurorit i dyshuari është dërguar në mbajtje.
   
  DHËNIE RYSHFETIT
  Ferizaj, 01.04.2015-16:05. Është arrestuar i dyshuari mashkull shtetas i Maqedonisë, pasi që i njëjti  me qëllim të mosshqiptimit të gjobës për një kundërvajtje në trafik, u ka ofruar  zyrtarëve policorë 10€ mito. Me vendim të prokurorit i dyshuari është liruar në procedurë të rregullt.
  INCIDENTET TJERA /NGJARJET
   
  ARRESTIM I PERSONIT TË KËRKUAR
  Kaçanik, 01.04.2015-10:50. Në bazë të urdhëresës së lëshuar nga Gjykata Themelore në Ferizaj,  është arrestuar një mashkull  K/Shqiptar dhe i njëjti është dërguar në vuajtje të dënimit në burgun Lipjanit.
   
                             RAJONI I PRIZRENIT
  INCIDENTET  KRIMINALE
   
  KANOSJE
  Suharekë,01.04.2015-11:20. Është arrestuar i dyshuari mashkull K/Shqiptar, pasi që i njëjti ka hyrë me sëpatë brenda  oborrit të shkollës së fshatit duke i ndjekur nxënësit dhe mësimdhënësit.  I dyshuari është me të meta psikike dhe me vendim të prokurorit i njëjti është dërguar në mbajtje.
   
  POSEDIM I SUBSTANCAVE NARKOTIKE/ARMËMBAJTJE PA LEJE
  Prizren, 01.04.2015-18:30. Raportohet se janë arrestuar tre të dyshuar meshkuj , një K/Shqiptar dhe dy shtetas të Shqipërisë, pasi që gjatë kontrollit  tek të njëjtit janë gjetur dhe konfiskuar: 7.7 gramë substancë e dyshuar narkotike e llojit kokainë, para 1170€ dhe 5800 lekë të Republikës së Shqipërisë , 4 telefona celularë, një revole M 57  me 16 copë fishekë të cal 7.62 mm dhe dy automjete.  Me vendim të prokurorit të dyshuarit janë dërguar në mbajtje .
   
  Raport shtesë:
  GRABITJE
  Prizren, 24.03.2015-19:55. Në lidhje me rastin raportohet se me 01.04.2015 është arrestuar i dyshuari mashkull K/Shqiptar  dhe me vendim të  prokurorit i njëjti është dërguar në mbajtje.
   
   
  INCIDENTET TJERA /NGJARJET
   
  INCIDENT ZJARRI
  Fshati Kërstec, Dragash, 01.04.2015-09:00. Viktima mashkull K/Goran ka njoftuar se në rrethana të panjohura, është përfshirë nga zjarri një pjesë e pullazit të një shtëpie të pabanuar. Njësitë policore dhe ekipi i zjarrfikësve kanë dalë në vendin e ngjarjes dhe kanë lokalizuar  zjarrin. Përveç dëmeve materiale nuk raportohet për të lënduar.
  AKSIDENT TRAFIKU
  Fshati Landovicë, Prizren, 01.04.2015-20:30. Raportohet për një aksident trafiku në mes të dy automjeteve civile me ngasës dy meshkuj K/Shqiptarë. Përveç dëmeve materiale lëndime trupore kanë pësuar dy drejtuesit të cilët janë dërguar në spitalin e Prizrenit, ndërsa një pasagjere femër K/Shqiptare është dërguar në QKUK për trajtim të nevojshëm mjekësor.
   
                            RAJONI I PEJËS
  INCIDENTET  KRIMINALE
   
   
  Asgjë me rëndësi për të raportuar.
  INCIDENTET TJERA /NGJARJET
  Asgjë me rëndësi për të raportuar.
   
                              RAJONI I GJAKOVËS
  INCIDENTET  KRIMINALE
   
   
  LËNDIM I LEHTË TRUPOR
  Fshati Ngucat, Malishevë, 01.04.2015-22:50. Raportohet se i dyshuari mashkull K/Shqiptar pas një mosmarrëveshje ka sulmuar fizikisht viktimën mashkull K/Shqiptar duke i shkaktuar lëndime të lehta trupore. Viktima ka pranuar tretmanë mjekësor në QKMF Malishevë.
   
  INCIDENTET TJERA /NGJARJET
  ARRESTIM I PERSONIT TË KËRKUAR
  Gjakovë, 01.04.2015-11:40. Në bazë të tri urdhëresave të lëshuara nga Gjykata Themelore në Gjakovë,  është arrestuar një mashkull  K/Shqiptar dhe i njëjti është dërguar në vuajtje të dënimit në burgun Prizrenit.
                                       RAJONI I MITROVICËS
  INCIDENTET  KRIMINALE
   
   
  LËNDIM I RËNDË TRUPOR
  Skenderaj, 01.04.2015-11:20. Viktima mashkull K/Shqiptar ka raportuar se është sulmuar fizikisht nga dy të dyshuar meshkuj K/Shqiptarë. Viktima ka pësuar lëndime trupore dhe i është ofruar ndihma e nevojshme mjekësore në QKUK.
   
  INCIDENTET TJERA /NGJARJET
  Asgjë me rëndësi për të raportuar.
   
                                        RAJONI I MITROVICËS – VERI
  INCIDENTET  KRIMINALE
  Asgjë me rëndësi për të raportuar.
   
  INCIDENTET TJERA /NGJARJET
   
   
  AKSIDENT TRAFIKU ME FATALITET
  Leposaviq, 01.040215-19:50. Raportohet për një aksident trafiku në mes të një kamioni dhe një veture civile. Përveç dëmeve materiale, lëndime trupore ka pësuar një mashkull Serb i cili ka ndërruar jetë pasi është dërguar në Spitalin e Mitrovicës. Me vendim trupi i pajetë u është liruar familjarëve për ceremoni mortore.
   
                             POLICIA KUFITARE
   
  INCIDENTET  KRIMINALE
   
  Asgjë me rëndësi për të raportuar.
   
  INCIDENTET TJERA /NGJARJET
   
  Asgjë me rëndësi për të raportuar.
         STATISTIKAT E PËRGJITHSHME
  Aksidente fatale
  001
  Aksidente me të lënduar
  017
  Aksidente pa të lënduar
  031
  Tiketa trafiku të shqiptuara
  688
  Arrestime
  022
  Në mbajtje
  022