Mbetjet e raketës më të madhe të Kinës ranë në Oqeanin Indian të dielën.

Pjesët më të mëdha të saj u shkatërruan me rihyrjen në atmosferën e Tokës, sipas mediave shtetërore kineze, duke i dhënë fund ditëve të spekulimeve se ku do të godisnin mbeturinat, shkruan “Bota sot”.

Koordinatat e dhëna nga media shtetërore, duke cituar Zyrën e Inxhinierisë Hapësinore të Drejtuar nga Kina, vendosin pikën e ndikimit në oqean, në perëndim të arkipelagut të Maldiveve.

Mbeturina nga Marsi i Gjatë 5B kanë pasur disa njerëz që duken me kujdes drejt qiellit që menjëherë pasi ato shpërthyen nga ishulli Hainan i Kinës në 29 Prill, por Zyra e Inxhinierisë Hapësinore të Kinës tha se shumica e mbeturinave u dogjën në atmosferë.

Media shtetërore raportoi se pjesë të raketës hynë përsëri në atmosferë në 10:24 të mëngjesit me kohën e Pekinit (0224 GMT) dhe u ul në një vend me koordinatat me gjatësi 72,47 gradë në lindje dhe gjerësi 2,65 gradë në veri.