Qyteti-oaz në mes të shkretëtirës

Në mes të një vendi që ka klimën më të thatë në botë, është krijuar një qytet i tërë-oaz ku mund të gjesh palma të harlisura, gjelbërim, shtëpi, hotele dhe një liqen që vogël për të cilin thuhet se ka veti kuruese. Qyteti magjik quhet Huacachina dhe gjendet në shkretëtirën e thatë Atakama, në Peru.
Në këtë vend jetojnë 96 banorë të cilët kanë ngritur biznese të vogla mbështetur në burimin e tyre më të madh; rërën.
Qyteti i pazakonte në vitin 1940 ishte i populluar nga peruanë të pasur, të cilët vinin për t’u larë në liqen, ujarët e të cilit besohej se kishin fuqi magjike.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT