Qytetarët të rrezikuar nga qentë endacak

Prania e madhe e qenve endacakë në rrugët e Podujevës po i shqetëson banorët, të cilët rrezikohen përditë. Rreziku më i madh mund të vije edhe nga kafshimi që mund të bartë sëmundje, pasi këta qenë qëndrojnë afër deponive të bërllokut.

Qentë endacak  nuk kanë pronar, vendstrehim të përhershëm. Ata sillen rrugëve. Mund të jenë edhe rrezik i drejtpërdrejtë i shëndetit të njeriut dhe jetës së tyre, pasi që në mungesë të ushqimit , kushteve të këqija të jetesës, mund  të shndërrohen në bartës edhe të sëmundjeve të ndryshme që përbëjnë rrezik për jetën e njerëzve.

Siç duket, në mungesë të hapësirave për mbajtjen dhe strehimin e këtyre qenve, ata bredhin rrugëve të qytetit gjatë gjithë kohës, edhe pse për njerëzit vazhdon të jetë rrezik.

 

- Advertisement -

MË TË FUNDIT