Qumështi ul shtypjen e gjakut

Qumështi dhe produktet e qumështit me sasi të vogël të yndyrës zvogëlojnë rrezikun e shfaqjes së shtypjes së lartë të gjakut (hipertensionit) te personat e moshuar.

Disa studime amerikane pohojnë se qumështi dhe produktet e qumështit (me përmbajtje të vogël të yndyrës) në kombinim me konsumimin e pemëve dhe perimeve, ofrojnë një pjesë shumë të rëndësishme të ushqimit, i cili është i shëndetshëm për zemrën dhe enët e gjakut.

Sipas studiuesve, qumështi dhe produktet e qumështit i sigurojnë organizmit kalcium dhe kalium dhe kanë rol të rëndësishëm në rregullimin e shtypjes së gjakut.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT