Qeveria e Serbisë ia bën një vend pune Aleksander Jabllanovicit

    Shefi i dikurshëm i Listës Serbe në Kuvendin e Kosovës, Aleksandër Jabllanoviq, është emëruar në postin e sekretarit shtetëror në Ministrinë serbe të Punës, Punësimit dhe Çështjeve Sociale, është bërë e ditur në numrin e fundit të “gazetës zyrtare” të Qeverisë së Serbisë.

    “Emërimin e tij në këtë post e ka nënshkruar kryeministri i Qeverisë së Serbisë, Aleksandër Vuçiq”, raportojnë mediat në Serbi, transmeton Koha.net.

    Edhe më herët, Qeveria e Serbisë ka përkrahur vendimin e përfaqësuesve serbë në Kosovë që Aleksandër Jabllanoviq të mos e përfaqësojë më Listën Serbe.

    Lista Serbe ka zëvendësuar Jabllanoviqin pasi që, siç është thënë, “me veprimet e tij është diskualifikuar moralisht dhe profesionalisht, dhe kështu, angazhimi i tij është në dëm të popullit”.