Qeveria aprovon Projektligjin për Përgjimin e Telekomunikimeve

 

Qeveria e Republikës së Kosovës ka zhvilluar mbledhjen e rregullt, të 22-tën me radhë, e drejtuar nga kryeministri Isa Mustafa.
Në këtë mbledhje është aprovuar Projektligji për Përgjimin e Telekomunikimeve.
Projektligji për përgjimin e telekomunikimeve ka marr aprovimin e kabinetit qeveritar. Ky projektligj rregullon procedurat dhe kushtet mbi përgjimin e telekomunikimeve që realizohen për nevoja të procedurës penale nga institucionet shtetërore të themeluara me ligj, procedurat dhe kushtet e përgjimit për nevoja të strukturave të inteligjencës të themeluara me ligj.
Ky projektligji përcakton rregullat, detyrimet dhe procedurat për Operatorët e Rrjeteve dhe Ofruesit e Shërbimeve në lidhje me përpunimin e të dhënave të caktuara nga ana e tyre. Gjithashtu përcaktohen detyrimet dhe autorizimet e institucioneve shtetërore të themeluara me ligj për të garantuar respektimin e të drejtave dhe lirive të njeriut në procesin e përgjimit të ligjshëm, si dhe kontrollin në zbatimin e procedurave të përgjimit./DrenicaPress/
- Advertisement -

MË TË FUNDIT