Punëtorët e Minierës Trepça janë bllokuar. Kjo për shkak se minatorët nuk janë paguar për punën e tyre. Mësohet se minatorët kanë zgjedhur ngujimin në minierë si shenjë proteste dhe nuk do të dalin derisa të paguhen për punën e tyre.

Sipas burimeve brenda minierës, mësohet se minatorët po qëndrojnë të ngujuar brenda në zgafellë.

Punëtorët kanë thënë se nuk do të dalin nga nëntoka derisa të kryhet pagesa ndaj tyre.

Ndryshe, Qeveria e Kosovës ka ndarë një buxhet prej 1 milion euro për kryerjen e pagesave ndaj minatorëve, raporton gazeta lokale në Mitrovicë “Jepi Zë”.

Minatorët ishin dakorduar të kthehen në punë me premtimin se pagat do të ekzekutohen gjatë kësaj jave.

Minatorët poashtu janë të pakënaqur dhe nuk po i pranojnë udhëheqësit e rinj në departamentet e ndërmarrjes.