Publikohen emrat e 21 bashkëpunëtorëve shqiptarë të UDB-së

Janë publikuar emrat e 21 bashkëpunëtorëve shqiptarë të UDB-së në Bosnje Hercegovinë.
Këto emra janë të publikuar në librin “21 bashkëpunëtorë shqiptarë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë (1970-1990) përgatitur nga Ivan Beshljiq dhe përkthyer e përgatitur në gjuhën shqipe nga Mehmet Loci, informon portali Botapress.
Në këtë libër përmenden 21 emra dhe pseudonime të shqiptarëve që për një periudhë 20 vjeçare kanë qenë bashkëpunëtorë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë!
Ne do të sjellim vetëm emrat e këtyre 21 bashkëpunëtorëve shqiptarë të UDB-së në Bonsje e Hercegovinë të cilët gjatë shërbimit të tyre kanë përdorur pseudonimët “BALON”, “RUBIN”, “SNJESHKO”, “TROGIR”, “MONTENEGRO”, “SAFER”, “TIHOMIR” , “TIR” “EGEJ”, “MONTER”, “PLATAN”, “BORAC”, “BESA”, “BASHKIMI” “TOPLICA, “ÇAKOR”, “NIK”, “NAMIK”, “SAFIR”, “AZAM”, “RADE”?
QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË BANJALLUKË
 1. Feti Ferid Abbdullahu – pseudonimi BALON
 2. Idriz Halit Hasani –RUBIN
 3. Osman Raim Selmani – SNJESHKO
QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË BIHAQ
 1. Ejup Halit Begjeti – TROGIR
QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË DOBOJ
 1. Idris Rushit Rushiti – MONTENEGRO
 2. Afrim Destan Sylejmani -SAFER
QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË GOROZHDË
 1. Hasan Bajram Mehaj – TIHOMIR
 2. Hivzi Shaqir Muratoviq -TIR
QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË MOSTAR
 1. Hasan Musa Duraj – EGEJ
 2. Nevzet Feriji Jakupi – MONTER
 3. Kajtaz Shaban Sheremeti PLATAN
QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT SARAJEVË
 1. Shaban Sadri Ahmetoviq BORAC
 2. Skender Shaban Ahmetoviq BESA
 3. Qaush Metë Kabashi –BASHKIMI
 4. Myrteza Bajram Kuçi TOPLICA
QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË ZENICË
 1.   Esat Hetem Kollqaku ÇAKOR
 2. Sherif Islam Krasniqi NIK
 3. Naim Sali Krasniqi NAMIK
 4. Lutfi Halit Sahiti SAFIR
 5. Hilmi Rexhep Plana AZAM
21 Adem Hamit Rukiqi RADE
Për veprimtarinë e këtyre bashkëpunëtorëve shqiptarë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë mund të lexoni më shumë në librin “21 bashkëpunëtorë shqiptarë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë (1970-1990) përgatitur nga Ivan Beshljiq dhe përkthyer e përgatitur në gjuhën shqipe nga Mehmet Loci.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT