PTK hap 2 mijë pika të reja të shitjes në të gjithë Kosovën

  PTK nga 140 milionë euro që kishte qarkullim para dy vitesh, ka rënë në rreth 90 milionë euro, apo mbi 50 milionë euro më pak.
  Hapja e 2 mijë pikave të shitjes është hapi I parë drejt ringritjes, përmes të cilës kjo kompani synon t’I inkasojë rreth 15 milionë euro më shumë.
  Konsumatorët e kompanisë më të madhe për shërbime të telefonisë mobile dhe internetit në Kosovë, PTK, brenda një periudhe të shkurtër, do të mund të furnizohen me produktet e saj, kartela, mbushje elektronike, internet 3G dhe 4G, etj, në rreth 2 mijë pika të reja të shitjes në të gjithë Kosovën.
  Këto 2 mijë pika të reja të shitjes, do të hapen brenda gjashtë muajsh në të gjithë territorin e Kosovës, në saje të marrëveshjes për partneritet strategjik që është nënshkruar gjatë ditës së sotme me kompaninë PayKos, e cila është në partneritet strategjik me njërën prej kompanive me renome botërore që ofron shërbime të tilla PayZone.
  Marrëveshja parasheh që brenda gjashtë muajsh të hapen 2 mijë pika të reja në të gjithë territorin e Kosovës.
  Hapja e pikave të reja të shitjes do të bëhet eskluvizisht me investimet e kompanisë private, PayKos, e cila ka partneritet strategjik me kompaninë e njohur botërore të distribuimit PayZone, ndërsa 1.200 pikat ekzistuese të shitjes të PTK-së, ku aktualisht shiten të gjitha produktet e telefonisë mobile, Vala, do të mbeten ashtu siç kanë qenë deri më tani.
   PTK do të vazhdojë të jetë prezente edhe në të gjitha objektet e Postës së Kosovës konform marrëveshjes biznesore me operatorin publik duke synuar që të rrisë kualitetin e shërbimeve edhe në këtë sektor të shitjes.
   “Kjo është një marrëveshje biznesore shumë e mirë për PTK-në. Përmes dyfishimit apo trefishimit të pikave të shitjes për produket e PTK-së, po fillojmë gradualisht të ndryshojmë qasjen e PTK-së në raport me konsumatorin. Do të jemi kudo që ka lëvizje të njerëzve, në tregje, markete, lokale, pika turistike, etj, etj”, ka bërë të ditur Drejtori Menaxhues i PTK-së, Agron Mustafa.
  Marrëveshja për partneritet strategjik është inicuar para disa muajsh dhe ka kaluar nëpër të gjitha procedurat ligjore. Fillimisht, është publikuar shprehja e interesit të PTK-së në media për gjetjen e një partneri potencial, për t’u selektuar më pas për negociata të drejtpërdrejta kompanitë që përfaqësonin ofertat më të mira.
  Procesi i partneritetit strategjik për hapjen e pikave të reja të shitjes në të gjithë territorin e Kosovës, ka marrë aprovimin dhe rekomandimin e të gjithë departamenteve të PTK-së.
  Janë rreth 10 njësi të PTK-së, duke filluar nga Vala, Telekomi, Shitja, Prokurimi, etj, drejtuesit e të cilëve kanë nënshkruar për të përzgjedhur për partneritet strategjik kompaninë me ofertën më të mirë.