Është më e keqja për trupin kur një person fle i përkulur! Ka shumë arsye pse japonezëve u pëlqen të flenë në dysheme. Kjo nuk është vetëm për shkak të traditës, por edhe për shkak të efekteve pozitive në organizëm. Fjetja në një sipërfaqe të fortë dhe të sheshtë është një përfitim për shpinën tonë dhe ndihmon në heqjen e dhimbjeve që mund të kemi për vite me radhë. Vërtetë, fjetja në një dyshek të butë është më komode, por në një sipërfaqe të fortë kurrizi është në një pozicion të rrafshët dhe në atë mënyrë parandalohet pozicioni jo korrekt i trupit.

Është i përshtatshëm për pjesën e pasme, por edhe …

Nëse flini si duhet, do ta keni më të lehtë ta mbani shpinën drejt gjatë ditës, sepse kur nuk keni dhimbje shpine, nuk do të jeni të përkulur. Është gjithashtu e mirë për qarkullimin e gjakut sepse atëherë pesha jonë shpërndahet në mënyrë të barabartë dhe ka më pak presion në pjesë të ndryshme të trupit.

Young man dress with nightclothes sleeping on the floor (isolated on white)

Fjetja në një pozicion natyror mund të parandalojë mpirjen dhe ndjesi shpimi gjilpërash të shkaktuara nga qarkullimi i dobët. Për shembull, nëse jeni të mbështetur anash gjatë natës, gjaku qarkullon dhe më pas kthehet në zemrën tuaj, duke shkaktuar probleme të ndryshme shëndetësore siç janë mpiksjet e gjakut dhe venat./FrontOnline/