Probiotikë për pezmatim të gojës

Bakteret e mira të grupit Lactobacillus, të njohura si probiotikë, mund të luftojnë gingivitin, pezmatimin e mishit të dhëmbëve, dhe kështu të ndihmojë për të pasur një gojë të shëndetshme.

Probiotikët mendohet se ndikojnë edhe në florë të hapësirës së gojës, por efekti më i madh i tyre është në stimulimin e sistemit imun. Studimet kanë treguar se personat që konsumojnë probiotikë, kanë më pak procese inflamatore dhe enzima zbërthyese në mishin e dhëmbëve.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT