Presidentja e Brazilit shkarkohet nga zyra

Senati i Brazilit ka votuar për largimin nga zyra të presidents Dilma Rousseff, e cila akuzohet për manipulim me buxhetin.

Ky veprim i ka dhënë fund sundimit 13-vjeçar të Partisë së saj të Punëtorëve.

Michel Temer është betuar si president dhe do të shërbejë mandatin e zonjës Rousseff deri më 1 janar, 2019.

Rousseff është akuzuar për lëvizje të fondeve midis buxheteve të qeverisë, gjë që është e paligjshme me ligjin brazilian.

Rousseff ka mohuar çdo keqbërje dhe ka thënë se do ta apelojë vendimin për shkarkim. /rel/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT