Politikanët i kanë bërë thirrje Zvicrës të veprojë. «Zvicra duhet të përpiqet, aq sa është e mundur, për të riatdhesuar njerëzit e sëmurë rëndë nga Kosova. Nëse është e nevojshme, edhe në bashkëpunim me vendet e tjera evropiane, ”thotë Këshilltarja Kombëtare e PS Barbara Gysi.

Në këtë moment, bëhet fjalë për shëndetin e këtyre njerëzve dhe jo për fajësimin e kosovarëve, tha Gysi.
“Përveç kësaj, Zvicra duhet të mbështesë shtetin kosovar me doza vaksinimi, pasi ka shumë pak doza vaksinimi në dispozicion” tha ajo.

Në fundjavë, një spital nga kantoni i Cyrihut gjithashtu paralajmëroi mjekët e urgjencës se “Në Prishtinë, 100 pacientë presin të riatdhesohen. 40 prej tyre duhet të jenë në kujdes intensiv », shkroi spitali në një mesazh, transmeton albinfo.ch.