Polici rrugor i merr ryshfet shoferit…dhe i bën “moral” se si të eci në rrugë!

 

Ditën e sotme në emisionin “Stop” u transmetua një video, ku u shfaq një polic duke falur shkeljen e rregullave të qarkullimit rrugor në këmbim të parave.

Në zonën e Zogut të Zi në Tiranë, një qytetar hyri me makinë në një parakalim të gabuar, duke shkelur madje edhe sinjalistikën për ndalimin e këmbësorëve, por pasi i dha para policit rrugor, ai vendosi të mos e çojë para komisionit.

Polici Rrugor – Për atë manovrën aty dhe atë lloj shpejtësie, që ishe aty ti do marrësh masa, sepse aty thotë një vend ndalim këmbësorësh.
Qytetari – Q… robt! Dita e parë që vij në Shqipëri dhe veni gjobë, or burrë!
Polici Rrugor – Po ti e pe vetë sesi po ecje.
Qytetari – Mirë veje gjobën, ça ke për të vënë, hajde!
Polici Rrugor – Në rregull!
Qytetari – Veje gjobën, o vëlla, s’ka problem! Sa është gjoba?
Polici Rrugor – Gjobën e vendos komisioni, sa lekë do e marrësh.
Qytetari – Si komision?
Polici Rrugor – Patjetër!

Qytetari – Komision për këtë? Seriozisht e ke?
Polici Rrugor – Po hë! Si t’u duk ty? Si po ecje?
Qytetari – Po parakalim bëra, parakalim i gabuar, por jo komision, o burrë! Ve një masë gjobe, po jo komision se s’ka kuptim! Ç’është kjo punë?!
Polici Rrugor – Po ça të të shkruaj? I bie mos të ta shkruaj, më mirë të fal!

Qytetari – Po mirë, më fal! Po të jap një kafe dhe hajt shëndet! Prit aty sa të shkoj të thyej lekët se s’kam lekë shqiptare!
Polici Rrugor – Hape krahun aty, më andej!
Qytetari – Leka për xhaxhi policin!
Hë shefi? Ja, se ta jap prapë!
Polici Rrugor – Na merri këto dhe mos ec në atë lloj mënyre që ecën! Dakord?
Qytetari – Na shihi! Shihi, shihi se s’i ke parë mirë! (qytetari i jep lekët policit).

Polici Rrugor – A je dakord kështu?
Qytetari – O po erdha më në Shqipëri unë…
Polici Rrugor – Po erdhe më në Shqipëri?! Pse?
Qytetari – Po ça thu, or burrë! Këtu është katastrofë!
Polici Rrugor – Po të ecësh tamam, nuk është katastrofë.
Qytetari – Po leje, o burrë, se aty hyn në rreth si kafshë, mirë që s’të shtypin, të ecësh tamam…
Polici Rrugor – Po të ecësh avash, po të ecësh me rregulla… Edhe në Gjermani të ecësh tamam nuk të bezdis policia, gjithandej njësoj është.

Qytetari – Hajde mirupafshim!

Polici Rrugor – Mirupafshim!

Pra, polici rrugor pavarësisht faktit që i mori para drejtuesit të automjetit për të mos e nxjerrë para komisionit, e këshilloi madje të respektojë rregullat e qarkullimit rrugor.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT