Pijet që e largojnë nervozizmin

Nëse në situata të caktuara bëheni nervozë, ju djersiten duart dhe ju përfshin paniku, ndërkaq edhe obligimet e përditshme gjithnjë e më shumë ju ngarkojnë, në vend të tabletave të ndryshme për qetësim, nervozizmin mund ta mposhtni me pije të caktuara të  i keni në shtëpi.

– Uji mineral: Nëse në situata të caktuara, p.sh. para ndonjë provimi të rëndësishëm apo të ndonjë takimi afarist, ju djersiten duart dhe ju kap paniku, atë lloj të frikës mund ta mposhtni me një gotë ujë mineral. Vetëm në gotë uji mineral do të nxisë qarkullimin e gjakut, ndërkaq, krahas kësaj, edhe truri juaj do të funksionojë më mirë. Nuk dyshojmë fare që pasi të keni pirë një gotë uji mineral, do të lidhni marrëveshje pune ashtu siç keni ëndërruar.

– Qumështi: Në kohët e fundit asgjë nuk arrini të bëni me kohë, ndërkaq edhe vonesat në punë janë bërë dukuri e përditshme? Është koha t’i ndryshoni shprehitë e tilla. Për këtë do t’ju ndihmojë një gotë qumësht. Kjo pije është e pasur me përbërës të cilët lirojnë dhe eliminojnë ngërçin në lukth, i cili është shkaktar i orarit të stërngarkuar ditor. Nëse nuk jeni adhurues i qumështit, bëni lëng nga pemët që i preferoni.

– Pijet alkoolike: Nervozizmin të cilin e keni para takimit me të dashurin i cili ju pëlqen tashmë një kohë të gjatë, do ta hiqni qafe me një gotë pije të fortë alkoolike. Pra, për të mposhtur nervozizmin para takimit “fatal”, relaksohuni me vodkë apo me liker. Nëse takimi edhe përfundon keq, nuk do të ndiheni e pikëlluar.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT