Pesticidet shkaktojnë kancer në tru

Bujqit e ekspozuar në masë të madhe ndaj pesticideve, kanë rrezik tri herë më të madh për t’u prekur nga kanceri në tru, bëjnë të ditur shkencëtarët francezë.

Është ditur se tumoret në tru janë më të pranishëm tek burrat krahasuar me gratë, dhe kjo është shpjeguar me ndikimin e pesticideve.

Këto substanca edhe më herët janë theksuar si të dëmshme në organizëm, pasi që ishin dëshmuar se ndikonin në rritjen e gjasave për të vuajtur nga Parkinsoni.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT