Personat që priten të jenë deputetët e rinj të AAK-së

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ende nuk ka publikuar rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të 14 shkurtit.

Nga 84% e votave të numëruara deri më tash pa përfshirë votat me kusht dhe ato të diasporës, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ende nuk e ka kuptuar saktë se kush do të jenë deputetët e saj në legjislaturën e tetë të Kuvendit.

Por, deri më tash numrin më të madh të votave e ka kryetari i kësaj partie, Ramush Haradinaj.

Pas tij renditet Daut Haradinaj i cili gjithashtu ka arritur të marrë një numër të konsiderueshëm të votave.

Pjesë e legjislaturës së tetë të Kuvendit nga AAK-ja do të jetë sërish Time Kadrijaj e cila bazuar në numrin e votave nga vendvotimet del të jetë gruaja më e votuar nga ky subjekt.

Deputet për herë të parë pritet të jenë edhe Shemsedin Dreshaj dhe Besnik Tahiri.

Telegrafi mëson se garë e ngushtë është edhe në mes kandidatëve të tjerë të AAK-së, siç janë Albena Reshitaj, Pal Lekaj, Bekë Berisha ku diferenca e votave mes tyre është shumë e vogël.

Votat me kusht dhe ato me diasporë pritet të nxjerrin deputetët e ri të kësaj partie.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT