Përse nuk burgosen kriminelet DEVOLLI !?

OPINION NGA RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI /    Krimi ekonomik jo vetëm në Veriun e Kosovës, por edhe në zemër të saj dhe në Shqipëri, po lulëzon me të madhe nga vëllezërit Devolli, të ndërsyer nga serbianet.  Në pikë të ditës,  Devollët pa fije turpi, shqiptarëve në Kosovë, Shqipëri dhe në viset tjera ku flitet gjuha e arbërit, qëllimisht dhe të paguar nga qarqet shoveniste serbo-çetnike, o sollen në sofer ushqime qenësh, derrash, e lopësh.
S´do mend se nga gjaku i tyre ndër dej buron vrullshëm gjaku serbian, sepse s´ka si te jetë ndryshe, të rezervohet shqiptarëve në vend të miellit krunde lopësh e derrash.
Nuk jam i keq për të menduar se vëllezërit Devolli, ka kohë që janë të lidhur ngusht me qarqet hegjemoniste serbiane, duke i ushqyer pushkagjinjt të Drazh Mihajlit, me miellin të tipit 500, ndërkaq, shqiptarëve u rezervohet konzerva qenësh. Ka të ngjarë se këta bandit dhe kriminel të sojit, Pablo Eskobar,  janë të lidhur edhe me vëllezërit Kariq.
Të lidhur ngushtë me krimin
Çuditërisht, ka akoma njëri me tru gomeri, që mendon se në Kosovë vërtet ekziston ligji dhe shteti ligjor. Po të ishte kështu si mendojn një grup gomerësh se në Kosovë, ka gjyqsor dhe prekoror të shtetit, atëherë keta kriminel do të viheshin në pranga. Banditët që udhëheqin krimin e organizuar në Kosovë dhe me gjerë,  janë të lidhura shumë ngusht me kreun e shtetit. Dhe s´ka si të jetë ndryshe! Si mund të kalohet në doganat e Kosovës, me krunde derrash, e të zyrtarizohet si miell për njerzit. Këta të gjithë janë të lidhura ngushtë me krimin…
Banditët Devolli, sa dëme i shkaktuan shtetit?
Devollët janë të lidhur ngushtë me shtetin mafioz                                                                                                                                                                   Sa smundje u dhanë shqiptarëve? Ushqimet që sollen nga Serbia , a kishin simptome kancerogjene që u a zë frymën shqiptarëve. Shteti ka hise në këtë krim, por herët a vonë do jep llogari, me kokën e tyre.
Më shumë të drejt, thoshte Imanuel Kanti:”Nuk është kriminel vetëm ai që kryen krime, por edhe ai që është bashkëpjesëmarrës i tyre”
Dhe ne me shumë të drejt pyesim:Ku është dora e shtetit? Përse janë të lirë këta vagabond? Pergjigjen mund ta marrim vetëm nga qytetarët, e assesi nga banda shtetrore, vetëm për një arsye dhe ajo është se KRIMINELET EKONOMIK,DEVOLLI JANË TË LIDHURA NGUSHT ME SHTETIN MAFIOZ NE KOSOVË, KU MJERISHT FLITET SHQIP.
Dje jo vetëm kaq, por këta kanë bërë përçarje, kombëtare, fetare dhe fisnore…,përmes ca kanaleve televizive dhe portaleve të udhëhequr nga tellalli i Stanishiqit, Baton Haxhiu.
Ku janë prekoruria dhe gjyqësia në Kosovë?                                                                                                                                                                            Batoni tashmë dihet botërisht se gjatë luftës bashkëpunoi me UDB-en dhe BIA-n serbiane, natyrisht se kanë gisht edhe Devollet. Batoni, është pjella e udbashit Fazli Fazliu, por në popull njihej si Fazli Qeli.
Dhe krejt në fund fare, për t´i mos rënë muhabetit me tej rrotull, pyesim: Përse nuk burgosen kriminelet Devolli? Ku është prekororia, gjyqësia në Kosovë? Përse nuk vë dorë shteti kundër këtyre banditëve, që i shkaktuan dëme të mëdha vendit, por lihen të lirë dhe bëjnë gosti me krerët e shtetit…
- Advertisement -

MË TË FUNDIT