Përse Alienët janë jeshil ?

Kush vendosi që Alienët të jenë me ngjyrë jeshile ? Për ta zbuluar duhet që të kthehemi shumë vite pas në kohë. Prezantimi i parë me alienët ka qënë në romanin fantastiko-shkencor të Edgar Rice Burroughs me titull ” Nën hënën e Marsit ” në vitin 1912. Në këtë roman autori gjatë të tjerave na tregon dhe për disa qënie humanoide me ngjyrë jeshile dhe me përmasa ndryshe nga ato njerëzorë. Autori me prezantimin e alienëve në këtë mënyrë ka dashur që të ngjall pak frikë në roman kundrejt humanoidëve të planetit Mars. Në ato vite nuk ishte përfolur akoma për ndonjë specie tjetër në sistemin tonë diellor dhe për këtë arsye Edgar Rice Burroughs në romanin e tij u mundua që të paraqistë një krijesë tjetër e cila jetontë në planetin Mars dhe që shumë shpejt pritej që të pushtonin token. Por ky fakt mbeti thjeshte një roman fantastiko-shkencor. Ky ishte dhe momenti i parë që njerëzimi u vu në kontakt me disa supozime për krijesa te tjera në sistemin tonë djellor.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT