Skenderaj, përkujtohet masakra e Izbicës në 16 vjetorin e saj

Pikërisht me datën 28 mars para 16 vitesh ndodhi masakra e Izbicës. Masakra e Izbisës është njëra prej masakrave më të mëdha që kanë ndodhur në Kosovë. Kjo masakër tronditi botën me gjenocidin e treguar nga forcat serbe ndaj popullatës së pambrojtur të Kosovës. Pikërsih në këtë masakër u masakruan 147 shqiptarë nga forcat barbare serbe. Ndërkaq sot në këtë 16 vjetor të masakrës u përkujtuan këta martir të Kosovës, ku falë gjakut dhe jetës së tyre u bë e mundur që Kosova të frymoj e lirë. Në përkujtimin e 16 vjetorit të masakrës së Izbicës u organizua një program, ku të pranishëm ishin figurat politike të udhëheqjes së Komunës së Skenderajt dhe deputet të Kuvendit të Kosovës që vijnë nga ky rajon. Nërnktyetari i Komunës së Skenderajt z. Fadil Nura në emër të komunës mbajti një fjalim duke kujtaur sakrificën sublime që bënë këta të këtyre deshmorëve dhe gjenocidin që ushtroj Serbia okupatore mbi  popullatën civile të Kosovës./drenicapress/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT