Për një mendje të shëndetshme, hani si grekët

Dieta mesdhetare këshillohet nga pjesa dërrmuese e ekspertëve të dietologjisë për përfitimet e ndryshme.

Obezioteti, kolesteroli etj, janë disa prej sëmundjeve që kjo dietë parandalon.

Sipas një studimi të fundit dieta mesdhetare dhe veçanërisht ajo greke ndihmon edhe në ruajtjen e kujtesës.

Eksperimenti i kryer nxorri një rezultat mjaft bindës: ata që përdorën dietë greke ishin 24 përqind më pak të ekspozuar nga humbja e kujtesës.

Dieta greke parashikon ushqyerjen me ullinj, vaj ulliri, produkte gruri dhe shumë drithëra dhe zarzavate.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT