Për krizën greke ndërhynë SHBA-ja: Obama BE-së dhe Greqisë ju inkurajoj të bëni marrëveshje

    Presidenti amerikan, Barack Obama ka folur me kancelaren gjermane, Angela Merkel dhe me kryeministrin grek, Alexis Tsipras rreth krizës financiare të Greqisë, ka bërë me dije Shtëpia e Bardhë të martën.

    SHBA vazhdon t’i inkurajojë të gjitha palët që të arrijnë një marrëveshje e cila do ta mbajë Greqinë në eurozonë, për të cilën zyrtarët e SHBA-së besojnë se është në interesin e të gjithëve, ka thënë zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, Josh Earnest.