Pema 3200 vjeçare nuk është fotografuar asnjëherë më parë si tërësi, deri tani… (Video)

Pema e quajtur “Presidenti” është gjigante. Ajo përmbledh në vete plot 247 m gjatësi dhe 27 m gjerësi. Ndërkaq, për vjetërsi, hyn në grupin e pemëve më të vjetra në planet, duke mbajtur në vete plot 3200 vite.

Kjo pemë ndodhe në tokën e Nevadas në Kaliforni, 5000-8000 m mbi nivelin e detit, transmeton lajmi.net

Ekipi që e ka fotografuar pemën, kanë realizuar foto të secilës pjesë së saj, për t’i bashkuar në një të vetme. Kjo punë ka zgjatur plot 32 ditë, duke marrë 126 copëza fotosh, të cilat i kanë menaxhuar më pas.

Shikojeni videon se si duket njëra ndër pemët me jetëgjatësinë dhe gjatësinë më të madhe në planetin tokë.