Ministri i Bujqësisë, Faton Peci, ka thënë se janë në prag të pranimit të raportit të dytë nga auditori, i cili do të jetë raport i kualifikuar e që pastaj mund të ndahen me organet e rendit.

Ai ka thënë se arrestimet e fundit në AZHB i she si veprim të duhur nga organet e rendit në mënyrë që të luftohet korrupsioni.

Ai ka thënë se në dy raste janë marrë 250 mijë euro.

“Vetëm në një rast fermeri është dashur të jetë përfitues i 172 mijë eurove ndërsa zyrtarët ia kanë marrë ryshfet 120 mijë euro, për me ia nda 50 mijë euro fermerit”, ka thënë ai.

Peci ka shtuar se Prokuroria ka njoftuar se posedojnë fakte dhe argumente për keqpërdorim të pozitës.

“Pretendimet e Prokurorisë vetëm në arrestimet e fundit flasin për një shifër prej 1 milion euro që janë keqpërdorur nga zyrtarët. Këto raste e vështirësojnë ndarjen e subvencioneve. Ne kemi hyrë në një verifikim të lëndëve për shkak të ngjarjeve të fundit. Vetëm gjatë javës së kaluar dhe këto dy ditë janë ekzekutuara pagesa për 1554 fermerë në vlerë prej 1.5 milionë euro. 3700 ka qenë pritja”, ka thënë ai.

Procesin e riverifikimit ai ka thënë se task-forca do ta kryej nga nesër.