PDK në Drenas akuzon RTK-në se theu heshtjen zgjedhore

Dega e Partisë Demokratike të Kosovës në Drenas, përmes një njoftimi për media ka thënë se “reagon ashpër ndaj thyerjes së heshtjes zgjedhore nga RTK”.
“Partia Demokratike e Kosovës, dega në Drenas, reagon ndaj thyerjes së heshtjes zgjedhore nga ana e Radio Televizionit të Kosovës, me rastin e ritransmetimit të debatit të zhvilluar nga kandidatët për kryetar të Drenasit. Ritransmetimi i debatit në ditën e heshtjes zgjedhore, është shkelje e rëndë e heshtjes zgjedhore, ligjit për zgjedhje lokale, kodit etik dhe kodit zgjedhor”, thuhet në reagimin e PDK-së. 
“RTK ka ritransmetuar debatin e zhvilluar nga kandidatët për kryetar të Drenasit, sot, kur heshtja zgjedhore është në fuqi. PDK i bën thirrje televizionit publik që mos të bie nën ndikimin e subjekteve politike që kanë për qëllim manipulimin e publikut përmes mediave, ndërsa fton që edhe subjektet politike por edhe mediat të respektojnë heshtjen zgjedhore dhe kodin zgjedhor”, thuhet më tej aty.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT