Pazari i nuseve në Bullgari! Këtu mund të bleni edhe nuse?

Besoni atë apo jo, në Bullgari ekziston një treg i nuseve. Ajo mbahet katër herë në vit, dhe pastaj të rinjtë romë mblidhen në ashtuquajturën “Panairi për rinjtë”, që mbahet në ambient të hapur në Stara Zagora në Bullgari.

Ky zakon është mbajtur për dekada të tëra, dhe kjo është një mundësi e familjes së djalit për të gjetur një nuse të përsosur, dhe familja e vajzës duke u përpjekur për të nxjerrë nga martesa ndonjë përfitim, transmeton TetovaSot.

Në “tregun” e të rinjve marrin pjesë familje nga Stara Zagora, ku jetojnë 18.000 romë.

Kërcejnë në muzikën tradicionale rome, por përveç argëtimit, qëllimi kryesore është për të gjetur një njeri premtues,  familja e të cilit mund të paguajë pajën e vajzës nga disa mijëra euro. Ndonjëherë vajza e re më e lirë ishte rreth 2.500 euro,  ndërsa sot çmimi është shumë më e ulët për shkak të gjendjes së dobët financiare dhe papunësisë në Bullgari./TetovaSot/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT