Pas pandemisë, udhëtimet nga dhe drejtë Kosovës me aeroplan do të jenë më të shkurta për së paku 15 minuta!

Pas pandemisë udhëtimet nga dhe drejtë Kosovës me aeroplan do të jenë shumë shpejtë më të shkurtra për së paku 15 minuta.

E gjithë kjo pasi Albcontrol nga Shqipëria dhe Agjencia e Shërbimeve etë Navigimit Ajror e Kosovës nënshkruan marrëveshje për hapjen edhe të një korridorit ajror.

Pas kësaj Kosova do të ketë dhe një korridori të ri ajror, pas marrëveshjes së nënshkruar nga Agjencia e Shërbimeve të Navigacionit dhe Albcontrol.

“Benefitet janë të rëndësisë shumë dimensionale, e rëndësishme është që pasagjerët njëkohësisht benefite do të kenë aviokompanitë që do të kenë kosto më të ulët në fluturimet që do të bëjnë në vajtje-ardhje, ku fluturimet nga Prishtina do të shkurtohen për 15 minuta”, tha Bahri Nuredini, Drejtor i AshNA-së.

“Kam punuar shumë, kam bashkëpunuar me aleatët edhe në kuadër të mbledhjes së NATO-s tani në normalizimin e aviacionit në Ballkan, në veçanti të hapësirës ajrore të Kosovës. Ekspertët tanë kanë punuar me përkushtim të madh që të arrihet kjo marrëveshje “tha Dritan Gjonbalaj, Kryetar i Bordit të Autoritetit të Aviacionit Civil të Shqipërisë./Indeksonline/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT