Pamje të reja, ushtarët serbë të vrarë në një betejë me UÇK-në

Sot në Kosovë shënohet dita e veteranit të UÇK-së.

Më 30 dhjetor 1991 filloi përballja e familjes Jashari me forcat ushtarake serbe në Prekaz, ku nga kjo filloi edhe rezistenca ushtarake e UÇK-së.

Ndërsa një nga betejat më të lavdishme të UÇK-së ishte edhe ajo në Koshare, ku ushtria serbe humbi kontrollin mbi kufirin Kosovë – Shqipëri dhe shumë ushtarë e mercenarë.Por nuk ishte vetëm, kjo ushtria serbe ka pësuar humbje në çdo betejë të UÇK-së, siç shihet edhe në këto pamje, ku ushtarët serbë kanë mbetur të vrarë në njërën prej betejave

- Advertisement -

MË TË FUNDIT