Zjarrfikësit po punonin sot për të përmbajtur një zjarr masiv që po shkatërron pyjet e veriut të Kalifornisë i cili vijonte të zgjerohej, i nxitur nga nxehtësia ekstreme dhe erërat e forta që pengonin përpjekjet e zjarrfikësve.

Autoritetet kanë marrë lajmërime për dhjetëra shtëpi të djegura në disa komunitete rezidenciale, duke përfshirë dhe qytetin e evakuuar të Doyle.

Pamjet e postuara në rrjetet sociale tregonin flakë të mëdha dhe grupe të autoriteteve që përpiqeshin të llogarisnin dëmet madhore.

California Fires Bring More Chopper Rescues, Power Shutoffs | KPBSThe West is on fire. It took Trump 3 weeks to mention itAmid Wildfires, an Apocalyptic August in California | The New Yorker

Economic Damage From California Fires Spreads Further Than Blazes - WSJFirefighters battle California fires in conditions so harsh some water  evaporates before it hits the ground | CBC News