Pajisje që përmes valëve të zërit shuan zjarrin (Video)

Ndonëse jemi mësuar që shuarjen e zjarrit të shohim me ujë, gazë apo edhe shkumë, një risi të re në shuarjen e zjarrit po e sjellin dy studentë të inxhinierisë të Universitetit “George Mason” të Virginias, ku kanë krijuar një shujtës të zjarrit duke përdorur valët e zërit.
Siç raporton Uashington Post, të dy studentët Seth Robertson dhe Viet Tran kanë zbuluar diçka vërtet funksionale. Kjo pajisje e shuan zjarrin duke thithur ajrin.
Pajisja është ende në fazën testuese.
Për më shumë shih videon:

 

- Advertisement -

MË TË FUNDIT