Oymyakon, fshati më i ftohtë i tokës

Fshati më i ftohtë i tokës quhet Oymyakon dhe gjendet në Rusi, në lindje të Siberisë. Në këtë fshat temperatura mesatare në janar është -50°, por temperatura më e ulët e regjistruar ndonjëherë ishte -67,7 ° në 1933. Qyteti ka vetëm 500 banorë dhe është vendi më i ftohtë në tokë. Të ftohtët dhe akulli kushtëzojnë jetën në këtë vend. Në dyqane shitet vetëm mish dhe peshk dhe nuk mund të kultivohet asgjë tjetër. Jeta në këtë fshat tashmë ka qenë objekt i raporteve të ndryshme, i fundit ka qenë fotografi zelandez Amos Chapple, i cili ka dokumentuar kushtet klimatike të fshatit Oymyakon.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT