Opozita në Drenas bojkoton mbledhjen e Komitetit për Politikë dhe Financa, arsyeja është kjo

Anëtarët e Komitetit për Politikë dhe Financa, Burim Bujupi, Fitore Morina, Florentina Elezi dhe Edolina Plakiqi në lidhje me mbledhjen e radhes së Komitetit për Politikë dhe Financa (KPF) e cila është paraparë të mbahet nesër me 19.04.2018 kane vendosur të mos marrim pjesë për arsye se nuk janë respektuar ligjet në fuqi, shkruan Drenicapress.info.

Ata i kanë dërguar  një e-mail zyrtare Kryesusit të Kuvendit, Labinot Halilaj, të cilën për lexuesit e saj e sjell Drenicapress.info.

I nderuar Kryesues,

Ne anëtarët e Komitetit për politikë dhe financa, Burim Bujupi, Fitore Morina, Florentina Elezi dhe Edolina Plakiqi ju njoftojmë se për shkak të mungesës së materjalit të nevojshem për mbledhjen e paraparë për nesër, nuk do të marrim pjesë.

Ligji për vetëqeverisje lokale e parasheh që materjali për secilen pikë të rendit të ditës për mbledhje të Komitetit për politikë dhe financa si dhe mbledhje të Kuvendit të Komunës, materjali të ju përcillet 7 ditë para mbledhjes.

Në fakt, kjo nuk është hera e parë që nuk kemi marrë materjalin me kohë, prandaj për të ndërprerë shkeljen e ligjit në mënyrë të vazhdueshme nga Ekzekutivi i Komunës sonë, kemi vendosur që në mbledhje të marrim pjesë vetëm atëherë që konform ligjit të kemi pranuar materjalin e nevojshëm për mbledhje.

Me respekt,
Burim Bujupi

PS. Ky email dërgohet edhe në emër të kolegëve të lartshënuara, pas takimit rreth kësaj çështje.

Fotografia e Burim Bujupi

 

- Advertisement -

MË TË FUNDIT