Odaloviq rreth kërkesës së Kurtit: Unë jam gati të tërhiqem

Udhëheqësi i Komisionit për Personat e Zhdukur, Veljko Odaloviq, ka deklaruar se ishte befasuar pakëndshëm nga ngjarjet e sotme në Bruksel, ku delegacioni i drejtuar nga Kryeministri i Kosovës Albin Kurti e quajti atë “Goebbels and Goering”, dhe në të njëjtën kohë atij iu kërkua të hiqej nga detyra, transmeton FrontOnline.

Siç thekson ai, deklarata të tilla flasin më së miri se kush i bëri ato.

“Presidenti e kuptoi atë dhe deklaroi shumë qartë se çfarë mendonte për gjithë këtë. Prishtina nuk është e gatshme të përballet me dëshmi të kërkesave tona, të cilat janë shumë precize. Ata i kanë injoruar ato për shumë vite. Ne jemi siguruar që do të jetë vetëm çështje ditësh, por tani gjithçka është e qartë për ne”, tha Odalovic, transmeton Front Online.

Ai tregon se “nuk mund të vazhdojmë nëse gardhe si kjo janë para nesh”.

“Unë nuk kam asnjë problem, nëse jam një shqetësim, nuk jam dikush që nuk mund të ngrihem. Nëse jam një problem për të gjetur qoftë edhe një trup, unë do të jem gati të tërhiqem. Në fund, unë do të bisedoj me presidentin, kjo është një çështje serioze dhe unë u befasova shumë keq. Mendova se përfaqësuesit e Prishtinës do të dilnin me një plan, sepse këtë e thanë që vitin e kaluar në Bruksel. Ne prezantuam vendet e interesit tonë, ato të tyre, dhe ne i plotësuam të gjitha kërkesat e tyre. Ata nuk i zgjidhën. Unë sinqerisht prisja që ai të thoshte sot, për pesë ditë do të shkojmë në Koçare, për 15 ditë do të jemi në Llapushnik, për 30 ditë në Liqenin Livocko, për 40 ditë në Gjakovë. Unë e prisja atë, por fatkeqësisht nuk ndodhi. Unë jam i përkushtuar ndaj asaj që po bëj, asaj që ndodhi sot dhe ky incident, domethënë ajo që bëri Kurti, nuk do të më shqetësojë”, tha Odalovic.

Siç thekson ai, ai do të donte të fliste për të gjitha këto në Prishtinë, dhe jo të riparonte dëmet me telefon, sepse publiku në Prishtinë gjithashtu duhet të dijë se cilat kërkime janë duke u kryer dhe ku./FrontOnline/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT