OBSH sygjeron të gjitha shtetet në botë që të heqin masat për udhëtime ndërkombëtare

Organizata Botërore e Shëndetit ka sygjeruar të gjitha shtetet në botë që të fillojnë heqjen graduale të kufizimeve të lëvizjeve ndërkombëtare. Në një raport të ri të OBSH-së, thuhet se që tani shtetet duhet të dalin me plan konkret për të hequr gradualisht kufizimet e lëvizjeve ndërkombëtare.

Në raportin e ri të OBSH-së thuhet se përparësi duhet të kenë udhëtimet urgjente, humanitare, personelit të nevojshëm, por edhe të personave që do të kthehen në vendin e lindjes.

OBSH thotë se shtetet në vendimet e reja për lëvizje ndërkombëtare patjetër që duhet të marrin parasysh situatën epidemiologjike në nivelin lokal dhe masat sociale në fuqi.

OBSH poashtu vlerëson se gradualisht duhet të bëhet heqja e karantinimit për shtetasit e tjerë dhe se duhet një strategji e re për luftimin e situatës epidemilogjike./Indeksonline/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT