Nuk ka më nevojë për çaj; Kjo është pija e shijshme që ndalon kollën menjëherë

Shpesh për qetësimin e kollës përdorim çajra të ndryshëm me bimë të cilat qetësojnë rrugët e frymëmarrjes. Jo të gjithë e shijojnë apo pëlqejnë një gotë çaj me bimë të ndryshme!

Sipas një studimi kakao është pija perfekte për qetësimin e kollës, dhe ky stum është i bazuar në fakte.

Teobriminës është përbërësi, i cili gjendet në një kokërr kakao në masën 2% dhe ka efektin e qetësimit. Një studim britanik, i drejtuar nga Alyn Morice, drejtoreshë e Cough Clinic në Universitetin e Hull në Yorkshire të Anglisë, ka zbuluar se pirja e dy filxhanëve kakao në ditë apo marrja e kapsulave me kakao, ndikon për të ndaluar kollën.

Ata morën në studim 13 pacientë dhe rezultati ishte qetësimi i kollës me 33%!

- Advertisement -

MË TË FUNDIT