Nuk i ndalin lindjet për shkak të asistencës sociale

Përcaktimi i moshës së fëmijëve që i mundëson familjeve që nuk kanë të punësuar të përfitojnë asistencë sociale ka ndikuar që disa çifte të bëjnë një planifikim interesant familjar.

Sulltane Danqi ka 4 fëmijë dhe më i vogli i saj edhe disa muaj mbush 5 vjet dhe në ditëlindjen e tij, familjes me ligj i ndalet edhe ndihma nga shteti.  Për këtë Sulltanja dhe bashkëshorti i saj kanë nisur fëmijën e tyre të pestë, të cilin e bëjnë vetëm që të vazhdojnë të marrin 60 deri në 80 euro në muaj.

Për shkak të këtij kushtëzimi, njëjtë veproi edhe një familje tjetër, e cila ka 11 fëmijë. Ndonëse më i vogli ka 2 vjet, shteti nuk po u jep asistencën, që për ta është rrogë.

Kështu ushqimi i një numri kaq të madh fëmijësh është i vështirë dhe atyre u është ndërprerë edhe shkollimi.

Derisa nuk gjejnë punë, lindjen e fëmijëve për asistencë sociale të rinjtë thonë se nuk do ta ndalin.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT