Njihuni me Qytetin e Harruar të Amerikës

Dikur në pjesën perëndimore të Saint Louis në Shtetet e bashkuara, jetonte një popull antik.

Në vendin ku sot ndodhet qyteti Illinois, është zbuluar një qytet për të cilin askush nuk e dinte se ka ekzistuar dhe askush nuk e di se ku ndodhet populli që dikur jetonte aty, shkruan The Independent.

Me nofkën “Qyteti i harruar i Amerikës”, Cahokia është vendi më i madh arkeologjik në Shtetet e Bashkuara, dhe ka zënë vendin e tetë në sajtet e Trashëgimisë Kulturore të Botës.

Qyteti është ndërtuar nga banorët vendas të Amerikës, dhe ishte një ambient multikulturor.