Shpesh etiketohet si Mrekullia e 8-të e botës, kalaja e lashtë e ngritur mes shkëmbinjve të Sigiriya, në ishullin e Sri Lankës, është një mrekulli që befason edhe arkitektët e ditëve të sotme.

Lartësia mahnitëse në të cilën u ndërtua kështjella, tezgat e shumta që ruajnë sekrete shekullore, dhe burimet e ujit që derdhen në kopshtet e gjera të kështjellës, ofrojnë një botë të çuditshme për të gjithë ata që vizitojnë.