Njihuni me mega qytetin e Arabasië Saudite 100 miliardë dollarësh (FOTO)

Arabia Saudite po i shtyn përpara planet për të përfunduar punën e ndërtimit e një “mega qyteti” të ri në shkretëtirë.

Mbreti Abdullah i qytetit Ekonomik, ose KAEC, do të jetë pak më e madhe se Washington DC dhe në shtëpi për rreth dy milionë banorë.

Duke mbuluar 70 kilometra katrorë, ky qytet mega gjigand do të kushtojë 100 miliardë dollarë dhe do të shtrihet 100 km nga Jeddah, qendër tregtare e mbretërisë, pranë Detit të Kuq.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT